Opvang kleine huisdieren - Vogelasiel

Ga naar de inhoud

Opvang kleine huisdieren


Vogelasiel Bergen vangt ook kleine huisdieren op. Bij het vogelasiel in Bergen komen regelmatig vragen binnen om huisdieren op te vangen. Het betreft kleine huisdieren zoals konijnen, cavia’s, fretten, kippen e.d. Het vogelasiel vangt ook deze dieren op. Honden en katten worden niet door het asiel opgevangen.

Kosten voor eigen rekening

Het Vogelasiel vangt de kleine huisdieren twee weken op. De kosten zijn voor eigen rekening en de asielbeheerder kan u hierover informeren. Het asiel verzorgt de opvang en kan ook bemiddelen voor herplaatsing, bijvoorbeeld bij een (kinder)boerderij.

Opvang is beter dan uitzetten Steeds vaker worden beheerders van de natuurterreinen geconfronteerd met uitgezette tamme huisdieren. Als deze dieren in de natuur worden losgelaten hebben zij slechts een kleine kans om te overleven. Daarnaast kunnen ze door het overbrengen van ziektes het natuurlijk evenwicht ernstig verstoren. Dit is vooral het geval bij tamme konijnen en kippen. Het uitzetten van (tamme) roofdieren zoals fretten kan tot ernstige schade leiden. Deze dieren plunderen de omgeving zodat inheemse soorten worden verdrukt.

Copyright Vogelasiel Bergen L. 2018
Terug naar de inhoud