Eekhoorn gevonden - Vogelasiel

Ga naar de inhoud

Eekhoorn gevondenHeeft u een eekhoorn in nood gevonden en heeft deze direct hulp nodig neem dan contact met ons op tel. 06-10271925 of een van onze collega opvang centrums. Hier krijgt de eekhoorn direct de hulp die deze nodig heeft.

Wanneer is hulp nodig?

Wanneer u een eekhoorn tegenkomt die u zo kunt oppakken of die tegen uw been aanloopt, is er duidelijk iets mis en heeft dit dier hulp nodig! In dit geval kunt u het beste telefonisch contact opnemen met een eekhoornopvangcentrum in uw omgeving.

Oppakken van een eekhoorn

Wanneer u een jonge eekhoorn vindt kunt u deze zonder handschoenen pakken want ze bijten nog niet. Een volwassen eekhoorn daarentegen altijd met handschoenen pakken. Ook al is het dier nog zo ziek! Stevige tuinhandschoenen zijn bijvoorbeeld geschikt.

Eekhoorns die nog in een nest liggen

Wanneer u een heel nest met jonge eekhoorns heeft gevonden, haal dan enkel de eekhoorns uit het nest en laat het nest liggen! Een nest zit namelijk vol parasieten. Trek wel voorzichtig het nest uit elkaar om te kijken of er niet nog kleine eekhoorn dieper in verstopt zitten!

Aangezien eekhoorns wilde dieren zijn, zijn ze zeer stressgevoelig, daarom is het belangrijk de eekhoorn zo rustig mogelijk te vervoeren, de eekhoorn moet zo min mogelijk zien of horen.

Houd de eekhoorn warm en geef het absoluut geen eten of drinken!!!!
Copyright Vogelasiel Bergen L. 2018
Terug naar de inhoud